Na kojoj temperaturi skirt steak treba peći?
Na kojoj temperaturi skirt steak treba peći?

Video: Na kojoj temperaturi skirt steak treba peći?

Video: Na kojoj temperaturi skirt steak treba peći?
Video: How to Make Juicy Glazed Skirt Steak 2024, Marš
Anonim

120-125 stepeni Farenhajta

Osim toga, koliko vruć skirt biftek treba peći na roštilju?

Teško je doći do ovoga temperatura sa agasima roštilj , pa ga zagrijte što je više moguće. Stavi svoje skirtsteak direktno preko vatre. Možda ćete morati da isečete skirtsteak na komade da stanu na vas roštilj , jer je zajedno biftek . Pržite 2 minute po strani na 700F (2,5 minuta na 600F, 3 minute na 500F).

Nadalje, na kojoj temperaturi kuhate skirt steak? Mjesto odresci na roštilju. Kuvajte, okrećući jednom, dok dobro ne porumeni i skuvate do željene gotovosti, 6 do 8 minuta po strani za srednje pečenje (130 do 135 stepeni na termometru za brzo očitavanje). Transfer odresci na dasku za rezanje i šator sa aluminijskom folijom. Ostavite da odstoji 10 minuta prije tankog rezanja prema zrnu.

Slično, postavlja se pitanje koliko dugo treba peći skirt biftek?

Pripremite vruću vatru u roštilju na drveni ugljen ili plin i nauljite rešetke za roštilj. Pecite biftek za 3 do 5 minuta sa jedne strane, dok ne završite do stepena gotovosti koji želite. Lettheskirt odresci odmor za 5 minuta prije rezanja na serviranje.

Da li je skirt steak dobar za roštilj?

Skirt biftek je dugačak, uzak i debeo samo ½ do 1 inča. Budući da je tako tanak, morate ga kuhati na visokoj temperaturi kako biste bili sigurni da spolja dobro zapeče dok unutrašnjost bude mekana i sočna. To čini a roštilj , koji se lako može zagrijati, the najbolje alat za posao.

Preporučuje se: